Αχτσιόγλου: Άλλοθι για την κυβέρνηση οι αποφάσεις του ΣτΕ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, προκειμένου να δικαιολογήσει τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει εις βάρος του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Αφορμή για τη παραπάνω δήλωση της κ. Αχτσιόγλου στάθηκε η σημερινή αναφορά από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σημείωσε ότι το νέο ασφαλιστικό πρόκειται να χτιστεί πάνω στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υποστήριξε ότι θα είναι ένα σύστημα βιώσιμο και δίκαιο που θα ενισχύει όσους έχουν ανάγκη και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα χτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στις βασικές αξίες που υιοθετεί η απόφαση του ΣτΕ… Αποκαθιστούμε όσους υπέστησαν βλάβη από την αντισυνταγματικότητα του νόμου».

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου έκρινε ως «ιδιαιτέρως ανησυχητικές» τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι επιμέρους κρίσεις του ΣτΕ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι της κυβέρνησης ούτε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης ούτε φυσικά για περικοπές συντάξεων».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια Άρθρου