Η Doha Bank του Κατάρ “βλέπει” ενεργειακές επενδύσεις στην

Ο διευθύνων σύμβουλος της Doha Bank του Κατάρ, Dr Raghavan Seetharaman, θα επισκεφθεί την Αθήνα προσκεκλημένος από την Powerglobe Europe, με στόχο την προώθηση των κοινών ενεργειακών επενδύσεων που δρομολογεί η καταριανή τράπεζα με τον εταίρο της στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Doha Bank μαζί με την Powerglobe Qatar, εκτός από την κοινή μετοχική σύνθεση, έχουν συνάψει στρατηγική συμμαχία με στόχο την προώθηση υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, στην περιοχή της Μεσογείου. Επιπλέον οι δύο εταίροι δρομολογούν από κοινού τη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στον Αθερινόλακκο της Κρήτης.

Ταυτόχρονα η Power Globe περιλαμβάνεται στη λίστα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η ΔΕΦΑ της Κύπρου για την προμήθεια φυσικού αερίου, αλλά και σε άλλα πρότζεκτ στην Ινδία και το Κατάρ.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Dr Seetharaman αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και με την ΤτΕ. Πρόσφατα άλλωστε η κεντρική τράπεζα του Κατάρ, ενέκρινε την επέκταση στο εξωτερικό της Doha Bank, η οποία άνοιξε γραφεία στη Σρι Λάνκα, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Τον περασμένο Απρίλιο η Powerglobe κατέθεσε δύο αιτήσεις, για χορήγηση άδειας δημιουργίας ΑΣΦΑ (Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου) προκειμένου να αναπτύξει υπεράκτιο σταθμό υποδοχής, αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) αλλά και για την χορήγηση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Κατάρ, η εταιρεία προχώρησε στις αρχές του μήνα στην αγορά εκτάσεων στην Κρήτη, για το πρότζεκτ “Power4crete”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι διευθύνων σύμβουλος της Powerglobe είναι ο Θ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε ηγηθεί της προσπάθειας για μια σειρά από ενέργεια project, μεταξύ των οποίων και το έργο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Χ. Φλουδόπουλος

Πηγή: Capital.gr

Σχόλια Άρθρου