Δύο ελληνικά ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Στη λίστα των World’s 50 Best Bars, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, συμπεριλαμβάνονται δύο ελληνικά μπαρ, τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου.

Για ακόμη μία χρονιά, λοιπόν, τα The Clumsies και Baba Au Rum κέρδισαν (επάξια) μία θέση μεταξύ των καλύτερων, αποδεικνύοντας ότι η αθηναϊκή bartenting σκηνή δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις αντίστοιχες δημοφιλών μητροπόλεων.

Στην έκτη θέση, λοιπόν, φιγουράρει το The Clumsies (Πραξιτέλους 30), που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού, ενώ ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, αναφορικά με την ποιότητα και την εφευρετικότητα που χαρακτηρίζουν τα cocktails του.

Το έτερο ελληνικό μπαρ της λίστας συναντάται στην 31η θέση. Το Baba Au Rum (Κλειτιού 6) διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του, ενώ έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Κορυφαίο όλων «στέφθηκε» το Dante, στη Νέα Υόρκη, όπου κανείς μπορεί να δοκιμάσει το (κατά κοινή ομολογία) καλύτερο Negroni στον πλανήτη.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχόλια Άρθρου