«Είναι σα να μου λες ότι ο Μπαγκς Μπάνι δεν έχει πλάκα»: Ο Σάμιουελ Τζάκσον αντιδρά στις δηλώσεις του Σκορσέζε κατά των ταινιών της Marvel

Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον αντέδρασε με το γνωστό του καυστικό ύφος στις πρόσφατες δηλώσεις του Μάρτιν Σκορσέζε, σύμφωνα με τις οποίες οι ταινίες της Marvel δεν είναι σινεμά αλλά «θεματικά πάρκα»

Ο καταξιωμένος ηθοποιός που έχει υποδυθεί σε διαφορετικές και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκδοχές τον Λοχία Νικ Φιούρι, επίλεκτο μέλος του Σύμπαντος της Marvel, σχολίασε καυστικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάρτιν Σκορσέζε εναντίον των ταινιών που βασίζονται στους υπερήρωες που αναδείχτηκαν μέσα από τα κόμικς του εκδοτικού και εδώ και χρόνια κινηματογραφικού κολοσσού.

«Είναι σα να μου λες ότι ο Μπαγκς Μπάνι δεν έχει πλάκα», δήλωσε στο Variety ο 70χρονος ηθοποιός. «Οι ταινίες είναι ταινίες. Ούτε οι δικές του αρέσουν σε όλους, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν πολλοί Ιταλοαμερικανοί που έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο που παρουσιάζονται στις ταινίες του. Όλοι έχουν τις απόψεις τους. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να εμποδίσεις κανένα να κάνει σινεμά όπως το αντιλαμβάνεται».

6.10.2019

Σκορσέζε: Δεν είναι κινηματογράφος οι ταινίες της Marvel

Ο Τζάκσον δεν είναι ο πρώτος που βγήκε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τον «ισοπεδωτικό» τρόπο με τον οποίο ο μεγάλος σκηνοθέτης εκφράστηκε για τις ταινίες με ήρωες της Marvel, λέγοντας ότι «αυτό δεν είναι σινεμά» και χαρακτηρίζοντάς τις «θεματικά πάρκα» που δεν επιδιώκουν να «μεταδώσουν καμιά συναισθηματική και ψυχολογική εμπειρία» στον θεατή.

Ο Τζέιμς Γκαν, σκηνοθέτης ταινιών που ανήκουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, όπως το “Guardians of the Galaxy”, δήλωσε προχθές με ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ένας από τους αγαπημένους δημιουργούς. Θυμάμαι πόσο έξαλλος ήμουν τότε με αυτούς που διαδήλωναν εναντίον του “Τελευταίου Πειρασμού” χωρίς να έχουν δει την ταινία και λυπάμαι που τώρα κρίνει τις δικές μου ταινίες με τον ίδιο ισοπεδωτικό τρόπο».

21.7.2019

H Marvel ετοιμάζει επέλαση ηρώων – Ανακοίνωσε τις επόμενες ταινίες και ενθουσιάζει

Πηγή: LiFO

Σχόλια Άρθρου