Γκίκας Μαγιορκίνης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα του

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της… πανδημίας του κορονοϊού καθώς από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας μπαίνει σχεδόν καθημερινά στα σπίτια μας μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών εκπομπών, ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και επιστημονικός υπεύθυνος του πολύτιμου για τη χώρα μας Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μειλίχιος, μετριοπαθής και ευγενής, κάτι που φάνηκε από την πρώτη ημέρα εμφάνισής του δίπλα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Το Secret των Παραπολιτικών και η Σάσα Σταμάτη τον συνάντησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε μια διαφορετική συνέντευξη, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεδίπλωσε αρκετές στιγμές από την προσωπική του ζωή.

Οταν ήσασταν μικρός, είχατε μακριά μαλλιά. Γιατί τα κόψατε;

«Ου γαρ έρχεται μόνον» (γέλια). Είχα για πολλά χρόνια μακριά μαλλιά, αλλά λόγω του γεγονότος ότι αδυνάτισαν έπρεπε να τα κόψω. Λόγω ηλικίας ήταν, όχι λόγω επιλογής.

Σας αρέσει η μουσική. Μάθαμε ότι παίζετε και πιάνο. Ποιος συνθέτης της κλασικής μουσικής σάς αρέσει;

Σπούδαζα μουσική και πιάνο για πολλά χρόνια. Οι αγαπημένοι μου συνθέτες είναι από τη μια ο Μπαχ και από την άλλη οι συνθέτες της ρωσικής σχολής, όπως ο Κόρσακοφ, Μπαλάκιρεφ, της πιο παραδοσιακής ρωσικής σχολής παρά της δυτικοποιημένης, όπως ήταν ο Τσαϊκόφσκι.

Μεγαλώσατε στον Πειραιά. Τι ομάδα είστε; Γυμνάζεστε;

Μεγάλωσα στον Πειραιά, οι γονείς μου ήταν Ολυμπιακοί, άρα και εγώ είμαι Ολυμπιακός. Δεν ασχολούμαι πολύ με τα αθλητικά. Γυμναζόμουν για αρκετό καιρό, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες λόγω ενός τραυματισμού και αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έχω μειώσει αυτή τη δραστηριότητά μου. Αυτό μου έχει στοιχίσει, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Εχετε πάρει αρκετά βραβεία για το ερευνητικό σας έργο. Ποιο είναι το όνειρό σας;

Το επιστημονικό μου όνειρο είναι να μπορέσω να δω εάν ένας συγκεκριμένος ρετροϊός τον οποίο μελετάω εδώ και δέκα χρόνια εξακολουθεί να είναι μολυσματικός στους ανθρώπους. Πρόκειται για τον HERV-K, ο οποίος βρίσκεται στο γονιδίωμα όλων των ανθρώπων και δεν γνωρίζουμε εάν συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται όπως 2 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σας;

Η πιο δύσκολη φάση της ζωής μου ήταν όταν έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στον πνεύμονα. Ημουν 24 ετών. Επειδή πήγαινα στην ιατρική σχολή, ήταν κάτι που δεν μπορούσα να διαχειριστώ.

Πηγή: Newsbomb.gr

Σχόλια Άρθρου