Αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα ο δικηγόρος που κατηγορείται πως «έσπασε» τα μέτρα

Νέα τροπή στην υπόθεση της σύλληψης του 49χρονου που βρέθηκε υπό διερεύνηση από τις αρχές της Μυκόνου για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Ο δικηγόρος, αρνείται οτι ήταν σε καραντίνα καθώς κανένας δεν τον ενημέρωσε, δεν του έγινε τέστ Covid 19 αλλά ούτε όπως λέει ταξίδεψε από χώρα που να δικαιολογεί τον περιορισμό των μετακινήσεών του.

Ο άνδρας, ο οποίος έχει σπίτι στο νησί φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει νοσήσει από τον ιό, εκείνος όμως αγνόησε τα μέτρα και ταξίδεψε στην Μύκονο όπου και συνελήφθη. Του επιβλήθηκε μάλιστα πρόστιμο 5.000 ευρώ.

O δικηγόρος υποστηρίζει (protothema.gr) πως αφού πήγε στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου του γνωστοποιήθηκε πως πρέπει να συλληφθεί γιατί έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα. «Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο … και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες» αναφέρει ο 49χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην επιβολή του προστίμου όταν αντιλήφθηκαν ότι ο δικηγόρος βρίσκεται στη λίστα του ΕΟΔΥ με τα άτομα που έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα ο 49χρονος ζητά άμεσα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν τα εξής:

«1)Η ψευδής πληροφορία που αναφέρει ο αστυνόμος για δήθεν εισαγωγή μου και δραπέτευσή μου από το ξενοδοχείο καραντίνας από ποιον έφθασε στο αστυνομικό τμήμα και τι ώρα;

2)Με ποιο τρόπο, τηλεφωνική κλήση ή άλλο, ενημερώθηκα πως δήθεν θα πρέπει να τεθώ σε καραντίνα για 14 ημέρες, ήτοι έως 5.9.2020;

3)Για ποιο λόγο, αν είχα τεθεί σε καραντίνα, οι αστυνόμοι Μυκόνου μου ζητούσαν να μεταβώ στο (σ.σ: αναφερεται σε γνωστό beach bar) όπου βρισκόταν ορδές θαμώνων; Μήπως για να μου «φορτώσουν» τυχόν κρούσματα;».

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια Άρθρου