«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια – Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει στα social media μεταξύ του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή τον θάνατο μιας 52χρονης γυναίκας που πέθανε από ανεύρυσμα, κατά την μεταφορά της από την Αρχαία Ολυμπία στα Ιωάννινα.

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τον Παύλο Πολάκη να αναρωτιέται γιατί, με δεδομένη τη διάγνωση ρήξης ανευρύσματος θωρακικής αορτής, δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ. «Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο», κατέληγε στη χθεσινή ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κικίλιας: Ο Ξανθός και ο Πολάκης θα έπρεπε να ντρέπονται

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας απάντησε μέσω της δικής του σελίδας στο Facebook στην ανάρτηση του κ. Πολάκη, σχολιάζοντας πως «ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής».

6.10.2019

Μια 52χρονη καθηγήτρια έπαθε καρδιά στην αρχαία Ολυμπία και πέθανε πριν τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

Πολάκης: Θράσος και άγνοια

Μετά την αντίδραση του κ. Κικίλια, ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να απαντήσει εκ νέου στον υπουργό, ανεβάζοντας τους τόνους: «Χθες προσπάθησα να είμαι ευγενικός, σήμερα λόγω του θράσους και της άγνοιας που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας δεν θα είμαι», σχολίασε, επιμένοντας πως ο συντομότερος τρόπος διακομιδής ήταν αυτός με το ελικόπτερο από τη βάση του Ακτίου που κατά τον ίδιο «δεν ήταν σε άλλο περιστατικό». «Να σας ενημερώσω επίσης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν αιμοδυναμικά προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό από τις μεταβολές των πιέσεων κατά την πτήση, αλλά πολύ χαμηλότερα», προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Πολάκης επανήλθε, εξαπολύοντας αυτή τη φορά επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που, κατά τον ίδιο, δεν μετέδωσαν την απάντησή του στον Βασίλη Κικίλια.

Πηγή: LiFO

Σχόλια Άρθρου