Γερμενής για δολοφονία Φύσσα: «Ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε»

Συγκεκριμένα, απολογούμενος σήμερα ενώπιον των δικαστών, ο Γιώργος Γερμενής υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά».

Όπως υποστήριξε «είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές».

Παράλληλα, τόνισε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε για έναν «ηλίθιο» που «έκανε αυτό που δεν έπρεπε» (σ.σ. εννοεί τον Γιώργο Ρουπακιά) και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα «να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός».

«Μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τι έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», είπε.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τί γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχής δήλωση που δημιούργησε αίσθηση».

Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι».

Ο Γερμενής σε αρκετά σημεία πάντως της απολογία του υπήρξε προκλητικός απέναντι στην έδρα, ενώ χρειάστηκε να δεχθεί τις επικρίσεις της πρόεδρου.

«Έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω» ήταν ένα από τα σχόλια του με την πρόεδρο να απαντά «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου» ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του, του είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

Πηγή: CNN Greece

Σχόλια Άρθρου