Γκράφιτι τέλος -Ο δήμος Αθηναίων καθάρισε πλατεία και στον Κολωνό [εικόνες]

Συνεχίζοντας τις καθημερινές παρεμβάσεις στις 129 γειτονιές της Αθήνας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, ενισχυμένα συνεργεία της διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν χθες Κυριακή σε μια σειρά δράσεων στην περιοχή της πλατείας Σωτήρη Πέτρουλα, στον Κολωνό.

Με τον συντονισμό του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκου Αβραμίδη, δυο υδροφόρες, δυο πλυστικά οχήματα και εργάτες οδοκαθαρισμού πραγματοποίησαν καθαρισμό αλλά και αποκαταστάσεις όπου χρειαζόταν στην πλατεία. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν καινούργια επιδαπέδια καλαθάκια και αποσύρθηκαν όσα ήταν κατεστραμμένα, όπως ζητούσαν καιρό τώρα οι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια στην πλατεία, τα επιστήλια καλαθάκια όπως και οι κολώνες φωτισμού της ενώ τα ειδικά συνεργεία αφαίρεσαν το γκράφιτι από το μαρμάρινο σιντριβάνι της πλατείας.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν τον Κολωνό

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων καθάρισαν συντριβάνια και πλατεία και τα παρέδωσαν στους κατοίκους.

Η αντίστοιχη δράση καθαριότητας είχε γίνει και πριν από περίπου μία εβδομάδα πέριξ της νομικής.

«Οι συντονισμένες επιχειρήσεις των υπηρεσιών για αντι-γκράφιτι, καθαρισμό και αποκατάσταση του πρασίνου, αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής του Δήμου που τις επεκτείνει σε όλη την Αθήνα. Στόχος είναι, οι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας, να μην είναι απλά περάσματα αλλά ο προορισμός για κατοίκους και επισκέπτες» λένε στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος φροντίζει σε πολλές περιπτώσεις να είναι παρών στις επιχειρήσεις αυτές, όπως συνέβη και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: iefimerida

Σχόλια Άρθρου