Η ΕΡΤ έβγαλε ανακοίνωση κατά δημοσιογράφου της για αναρτήσεις υπέρ του ΠΑΜΕ – Media

Δύο αναρτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη για τα επεισόδια μεταξύ στελεχών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας το Σάββατο ώθησαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να εκδώσει ανακοίνωση κατά του στελέχους της.

Στις εν λόγω αναρτήσεις ο δημοσιογράφος πήρε σαφώς το μέρος του ΠΑΜΕ χωρίς να διστάσει να διατυπώσει τη γνώμη του.

Η ΕΡΤ από την πλευρά της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Η ελευθερία του λόγου δεν είναι ασφαλώς μόνον κατοχυρωμένη, αλλά και αυτονόητη για όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της. Εξίσου αυτονόητη είναι, όμως, και η ανάγκη όσοι εργάζονται στην ΕΡΤ να έχουν -εν γένει στο δημόσιο λόγο τους- αυξημένη ευαισθησία στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι εργοδότης τους είναι όλοι οι Ελληνες πολίτες και όχι μόνον όσοι τυχόν συμφωνούν με τις προσωπικές τους απόψεις. Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Ο Νίκος Αγγελίδης επανήλθε με νέα ανάρτηση τη Δευτέρα κατά το οποίο υπεραμύνθηκε της δουλειάς του αλλά και του δικαιώματός του να εκφράζεται.

Πηγή: NEWS 24/7

Σχόλια Άρθρου