Πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα

Κατά μια εβδομάδα θα παραταθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς όπως όλα δείχνουν. Στην καθιερωμένη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής πριν το υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισηγήσεις θέλουν το άνοιγμα των σχολείων να πραγματοποιείται στις 14 Σεπτεμβρίου καθώς με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει καλύτερη αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας και θα έχει μεσολαβήσει ικανός χρόνος και για τις οικογένειες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις εστίες τους τέλη Αυγούστου.

Να σημειώσουμε ότι η ολομέλεια της επιτροπής των ειδικών έχει συνεχής επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη όπου θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί (στις 16:00) στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Άλλαγή σχεδίων…

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας εδώ και καιρό ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, καθώς τον Αύγουστο παρατηρείται σημαντική έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, ήδη απ’ την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια υπουργός είχε μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο καθυστέρησης έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, επιστήμονες αλλά και τα ίδια τα παιδιά έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για το αν μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία όλων, από τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τάξεις σε πλήρη σύνθεση και σε καθημερινή βάση.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε (ΣΚΑΪ) πως «το σημείο-κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά» και εξέφρασε την άποψη πως το άνοιγμα των σχολειών θα πρέπει να γίνει «στις 14 Σεπτεμβρίου».

► Την κατάθεση στη Βουλή όλων των εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, ζητούν με αίτημα τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Χριστόφορου Βερναρδάκη και συνυπογράφουν οι τομεάρχες Υγείας και Παιδείας, Ανδρέας Ξανθός και Νίκος Φίλης.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια Άρθρου