Σε θέσεις μάχης ξαφνικά για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ: Παρούσα η Γεννηματά για μια νέα θητεία

Παρότι η Χαριλάου Τρικούπη ασχολείται πυρετωδώς με την διοργάνωση της επετειακής εκδήλωσης για την 3η του Σεπτέμβρη την ερχόμενη Πέμπτη, επιθυμώντας να συγκεράσει την κληρονομιά του κόμματος στη δημόσια υγεία με το σήμερα μέσω του Ε.Σ.Υ., το οποίο αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, σχεδόν αιφνιδιαστικά άνοιξε τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του κόμματος, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2021.

Στα ίδια σενάρια αναφέρθηκε σήμερα και ο Διευθυντής του Γραφείου της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στον ιστότοπο ieidiseis. Στα δικά μου αυτιά φτάνουν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά ότι «στο Συνέδριο και την επόμενη εκλογή Προέδρου θα είμαι εκεί, δυναμικά παρούσα». Οι φήμες στις οποίες αναφέρεστε εκτός από άγνωστες μου είναι και αδιάφορες. Ιδίως όταν πρόκειται για ευσεβείς πόθους όσων, εκτός Κινήματος Αλλαγής, θεωρούν την Φ. Γεννηματά εμπόδιο στα σχέδια τους, απάντησε σχετικά ο κ. Όθωνας, επισημαίνοντας πως «ο χρόνος των εθνικών εκλογών, αν δεν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προσδιορισθεί. Επομένως για τις δικές μας διαδικασίες κινούμαστε στη βάση όσων προβλέπει το καταστατικό μας».

Ερωτηθείς, μάλιστα, σχετικά με το ενδεχόμενο η εκλογή νέας ηγεσίας το 2021 να πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας στους κόλπους του κόμματος, «είμαι βέβαιος ότι από την επόμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής θα βγούμε ενωμένοι και ενισχυμένοι. Όλοι όσοι μείναμε σταθεροί και συνεπείς στην ιδρυτική πράξη του πολιτικού μας φορέα και κυρίως οι 212.000 πολίτες που την συνυπέγραψαν το 2017, θα το εγγυηθούμε και θα το διασφαλίσουμε» τόνισε ο κ. Όθωνας, μολονότι οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για τα ηνία του κόμματος διατηρούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους.

Ο εκλογικός κύκλος για το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται, άλλωστε, να χαρακτηρίσει όλη τη φετινή χρονιά μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα ανοίξουν οι κάλπες (καλώς εχόντων των πραγμάτων), αφού δύσκολα θα προκριθεί το ενδεχόμενο αναβολής της διαδικασίας για μια διετία, σενάριο που επίσης διακινήθηκε στους παροικούντες την «πράσινη» Ιερουσαλήμ τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη μορατόριουμ μεταξύ των ενδιαφερομένων, το οποίο οι τελευταίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά. Την ίδια ώρα, την πλευρά Ανδρουλάκη εξακολουθούν να προβληματίζουν οι τροχιές μετακίνησης των ψηφοφόρων. Χωρίς ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ να έχει μετακινηθεί ούτε εκατοστό από τις θέσεις που διατύπωσε τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «το που θα βρίσκεται τότε ο καθένας είναι προσωπική επιλογή. Το που θα είναι οι ψηφοφόροι είναι στοίχημα για όλους» είχε τονίσει τότε, σιβυλλικά, για τη διεκδίκηση της ηγεσίας το 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Το πλήρωμα της φρεγάτας Λήμνος συγκίνησαν οι Κρητικοί – Δείτε τι έκαναν

Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο Αττικόν και αυτοκτόνησε

Κυρώσεις από την Ε.Ε. για να κοπούν οι βόλτες του «Oruc Reis» – Απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Γαλλία

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχόλια Άρθρου