Θράσος Πολάκη : Έκλεισε την καρδιοχειρουργική στην Πάτρα και κάνει αντιπολίτευση με τον θάνατο της 52χρονης

Πέραν των δραματικών ελλείψεων στο σύστημα στη δημόσιας υγείας, ο θάνατος της 52χρονης καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Σάββατο έφερε και πάλι στο προσκήνιο την προκλητική και αλαζονική στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Μπορεί να… απείχε για λίγο από το Facebook, ωστόσο ο κ. Πολάκης φαίνεται πως δεν ξεχνάει τις αγαπημένες του συνήθειες. Έτσι, πήρε και πάλι το… όπλο του, που δεν είναι άλλο από το πληκτρολόγιο, και εξαπέλυσε πυρά κατά της νυν ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καταφέρνοντας για μια ακόμα φορά να δείξει την άγνοιά του για τα πραγματικά γεγονότα και κλείνοντας παράλληλα τα μάτια του στις ευθύνες που φέρει ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αντί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για ποιο λόγο δεν λειτουργεί από τα μέσα του 2017 η καρδιοκοχειρουργική του νοσοκομείου της Πάτρας, επιχειρεί να στρέψει αλλού τα βλέμματα.

Επίθεση Πολάκη… κατά πάντων

«Είμαι στα Σφακιά.Έμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ,ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ;;;;;;

Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!!!!» έγραψε στο facebook ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά την κατάρρευση της άτυχης γυναίκας στην Ολυμπία, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, και που ολοκληρώθηκαν με την κατάληξή της στο νοσοκομείο Άρτας, το βράδυ της ίδιας μέρας, κι ενώ γινόταν αγώνας δρόμου να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων για να αντιμετωπιστεί ο κολποκοιλιακός διαχωρισμός ή διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.

Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγος της 52χρονης, είχε ζητήσει την αεροδιακομιδή της από το αεροδρόμιο του Ακτίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, κάτι που δεν έγινε.

Κικίλιας: «Αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου θα έπρεπε να ντρέπονται»

Η απάντηση ήρθε από τον νυν υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε έντονα δηκτικό τόνο, αφού αναφέρθηκε στις ευθύνες για τα λόγια και τα έργα τόσο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη όσο και του υπουργού, κ. Ανδρέα Ξανθού, απάτησε πως:

«Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής.

Γνωρίζουν όμως ότι:

Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.

Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.

Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.

ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.

Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».

Νέα ανάρτηση του… μάγκα Πολάκη

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η απάντηση δεν ήταν αρκετή για τον τέως υπουργό Υγείας, ο οποίος επανήλθε και πάλι μέσω Facebook. Φυσικά, δεν έλειψε το… κλασικό ύφος και η αλαζονεία.

«Προσοχή, Προσοχή!! Απάντησε!» είναι ο τίτλος της ανάρτησή του σχετικά με την απάντηση του διαδόχου του στο υπουργείο, ενώ στη συνέχεια επιστρατεύει την ιατρική του ιδιότητα, τις ιατρικές του γνώσεις, την ιατρική του εμπειρία, καθώς και την υπουργική του θητεία για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

«Μου απάντησε ο κύριος Κικιλιας στο ερώτημα που έθεσα χθες για το θάνατο της καθηγήτριας κατά τη διακομιδή της προς Γιάννενα από Πύργο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο του Ακτίου!

Λοιπόν, χθες προσπάθησα να είμαι ευγενικός σήμερα λόγω του θράσους και της ΑΓΝΟΙΑΣ που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ…

Επειδή λοιπόν κύριε Κικίλια εγώ είμαι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο της επείγουσας Ιατρικής και έχω σώσει εκατοντάδες ανθρώπους στη ζωή μου

Επειδή ως υπουργός ενδιαφερόμουν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για τέτοια προβλήματα και πάντα ΕΔΙΝΑ ΛΥΣΕΙΣ (γιατί ΞΕΡΩ την ουσία του θέματος και όχι μόνο τη διαδικασία) ,όταν η ολιγωρία ,η ανεπάρκεια ή η γραφειοκρατία μπέρδευε τα πράγματα

ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Όταν έχεις ένα περιστατικό με τέτοια βαριά διάγνωση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην υποδομή υγείας που έχει μεταφερθεί ,ψάχνεις και βρίσκεις το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ προς τον υγειονομικό σχηματισμό που μπορεί να το αντιμετωπίσει. Κάνεις δηλαδή Scoop and Run και όχι stay and play, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συντομότερος τρόπος ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ, το οποιο έμαθα πως δεν ήταν σε άλλο περιστατικό για να υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση. (Θα πήγαινε το ελικόπτερο από το Άκτιο στην Ανδραβίδα και σε αυτό το χρόνο θα είχε μεταφερθεί το περιστατικό από τον Πύργο εκεί)

Σε ποιο βιβλίο Ιατρικης ή σε ποιο νόμο γράφεται πως οι δευτερογενείς διακομιδές ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ;;; Τόση ασχετοσύνη πια;;;; Ποσά περιστατικά έχουν μεταφερθεί τα τελευταία μόνο καλοκαίρια από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικης που επιχειρεί εκεί τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του καλοκαιριού;; Ποσά περιστατικά από την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν μεταφερθεί με εναέρια μέσα λόγω του επείγοντος της κατάστασης από νοσοκομεία της περιοχής προς νοσοκομεία των Αθηνών;;; Ζητήστε από το ΕΚΑΒ να σας δώσει ονομαστικό κατάλογο !!

Να σας ενημερώσω επίσης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν Αιμοδυναμικό προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό από τις μεταβολές των πιέσεων κατά την πτήση, αλλά πολύ χαμηλότερα. Τέλος η ώρα θανάτου της Ασθενούς αναφέρεται πως ήταν 6.30 το απόγευμα στο ύψος της Άρτας έχοντας ξεκινήσει από τον Πύργο. ΔΗΛΑΔΗ υπήρχε άφθονος χρόνος με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να μεταφερθεί η ασθενής!!!!! (Εκτός αν στην άρισττέλους πλέον νυχτώνει Οκτώβρη μήνα από τις τρεις το μεσημέρι….)

Για δε το πρόβλημα της ουσιαστικά Θωρακοχειρουργικής και δευτερευόντως Καρδιοχειρουργικης πανεπιστημιακής κλινικής στην Πάτρα που μετά την αποχώρηση του προηγούμενου διευθυντή που ήρθε καθηγητής στο Αττικό ,σταμάτησε να εφημερεύει για έκτακτα Καρδιοχειρουργικα, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ και τις αντιστάσεις και ανεπάρκειες του τοπικού κυκλώματος που δεν θελει να λειτουργήσει εκεί η Κλινική. Για να μην τα λέω εγώ σας ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ και ελπίζω να το ολοκληρώσετε .

ΤΕΛΟΣ μήπως να ρωτήσετε αυτούς που σας συμβουλεύουν και γράψατε όλα αυτά τα απαράδεκτα και αβάσιμα (ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ) γιατι δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού επιλέχθηκε οδική μεταφορά ,η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του Εκαβ της περιοχής που είχε μέσα ειδικευμένο γιατρό αλλά επιλέχθηκε απλό ασθενοφόρο με σύνοδο μη ειδικό γιατρό

ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ και επαναλαμβάνω εμπλουτίζοντας παλαιότερη συμβουλή μου για διάβασμα-διάβασμα -διάβασμα και ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση για τις δυνατότητες του συστήματος επείγουσας μεταφοράς που σας παραδώσαμε.

Παύλος Πολακης βουλευτής Συριζα Χανιων ,πρώην Αναπλ Υπ.Υγειας ,γενικός Χειρουργος-εντατικολόγος».

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, πως για να απαντήσει στο μείζον και κρίσιμο ερώτημα, που ευλόγως προκύπτει από το τραγικό συμβάν, δηλαδή για ποιο λόγο δεν λειτουργεί από τα μέσα του 2017 η Θωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείο Ρίου για καρδιοχειρουργικά περιστατικά, επιχειρεί να μετακινήσει αλλού το βάρος του προβλήματος.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τη… συνηθισμένη μαγκιά του αντί να αναλάβει και ο ίδιος ευθύνες για όλα όσα έκανε ή δεν έκανε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας από το 2016 έως το 2019, κατηγορεί τους πάντες, ανάμεσά τους και τους γιατρούς του νοσοκομείου Πύργου για την απόφασή τους να κάνουν διακομιδή και αεροδιακομιδή.

Πηγή: /entertainment.in.gr

Σχόλια Άρθρου