Νίκος Χορταρέας: Η Μητρόπολη Λαγκαδά διαψεύδει τη χειροτονία του – Κοινωνία | News 24/7

Για τη περιβόητη… “χειροτονία” του πρώην αστρολόγου Νίκου Χορταρέα τοποθετήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης διαψεύδει ότι ο Νίκος Χορταρέας είναι κληρικός, δόκιμος ή μοναχός.

«Με αφορμή παλαιότερες και νεότερες δημοσιεύσεις που αφορούν τον π. Κυπριανό Χορταρέα εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινούται ότι ουδέποτε υπήρξε κληρικός αυτής, ούτε είναι εγγεγραμμένος ως δόκιμος μοναχός ή μοναχός σε οποιαδήποτε Ιερά Μονή της Ιεράς μας Μητροπόλεως» τονίζει η Μητρόπολη και αναφέρεται σε επισκέψεις του πρώην αστρολόγου στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, στην κοινότητα Ηρακλείου στον Λαγκαδά:

«Οι δε επισκέψεις του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο δια τη νόσο Alzheimer και συναφών εγκεφαλικών διαταραχών, εν τοις ορίοις της καθ΄ημάς Επαρχίας, αφορούν σε προσωπικά δεδομένα του ιδίου».

Αφορμή στάθηκε μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα όπου ο Νίκος Χορταρέας εμφανίζεται ως ιερέας με το όνομα “Κυπριανός”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει αρχές του καλοκαιριού, ο πρώην αστρολόγος αναμενόταν να χειροτονηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τα μέσα Αυγούστου, ως πατέρας Κυπριανός.

Πηγή: NEWS 24/7

Σχόλια Άρθρου