Ο δήμος Αθηναίων καθάρισε το άγαλμα του Τρούμαν -Μετά τον βανδαλισμό από διαδηλωτές του ΠΑΜΕ [εικόνες & βίντεο]

Συνεργεία της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων καθάρισαν το άγαλμα του Τρούμαν, το οποίο βανδάλισαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, που έγινε με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κάποιοι διαδηλωτές βανδάλισαν το άγαλμα του Τρούμαν, στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, πετώντας κόκκινες μπογιές.

Μάλιστα, κάποιοι στάθηκαν μπροστά στο άγαλμα και έκαναν άσεμνες χειρονομίες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή ξέσπασαν τα επεισόδια που σημάδεψαν την πορεία. Μετά τον βανδαλισμό του αγάλματος, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους όμως επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν η «καρατιά» ενός διαδηλωτή σε άνδρα των ΜΑΤ, που προκάλεσε σοκ.

Καθάρισαν το άγαλμα Τρούμαν μετά τον βανδαλισμό

Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή διαδήλωση, με πεπιεσμένο νερό και ειδικό υγρό καθαρισμού επανέφεραν το άγαλμα του Τρούμαν στην κανονική του κατάσταση, καθαρίζοντας και όλες τις επιφάνειες στον χώρο του μνημείου.

Εξάλλου, από τον δήμο έχει ξεκινήσει εκστρατεία καθαρισμού των γκράφιτι. Αυτό έγινε το Σάββατο στο πάρκο Ελευθερίας, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες στην οδό Ριζάρη και η επιχείρηση αυτή συνεχίζεται καθημερινά.

Βίντεο: Καθαρισμός του αγάλματος του Τρούμαν

Πηγή: iefimerida

Σχόλια Άρθρου