Η MediaTek έκανε αίτηση για άδεια συνεργασίας με τη Huawei

Οι ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν ότι απαγορεύεται οι αμερικανικές εταιρείας και όσες χρησιμοποιούν αμερικάνικες τεχνολογίες να συνεργάζονται με τη Huawei, εκτός και αν αιτηθούν ειδική άδεια. Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η TSMC που κατασκεύαζε τους Kirin για τα smartphones της Huawei σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες εδώ και πολύ καιρό, και προσπαθεί να στείλει στην κινέζικη κατασκευάστρια όσα chips μπορεί μέχρι την εφαρμογή των περιορισμών.

Κάπως έτσι, η Huawei κατέληξε να έχει στη διάθεση της μόλις 15 εκατομμύρια Kirin 9000 και άγνωστο αριθμό Kirin 1000, τους οποίους σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στα Mate 40, που θα παρουσιάσει στην IFA τον επόμενο μήνα.

Εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η Huawei θα κάνει ένα διάλειμμα από τα high-end τηλέφωνα, για τουλάχιστον δύο χρόνια καθώς δεν θα έχει επεξεργαστές, ήρθε η MediaTek για να σώσει την κατάσταση.

Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια chip ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση στις αρχές των ΗΠΑ για να λάβει άδεια ώστε να προμηθεύει τη Huawei με chips μετά την εφαρμογή των νέων περιορισμών.

Η MediaTek δήλωσε πως σέβεται τους κανόνες του παγκόσμιου εμπορίου και όσα επιτάσσει ο νόμος και οι αρχές. Σεβόμενη λοιπόν τις ΗΠΑ και εφόσον ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τη Huawei, φρόντισε να καταθέσει αίτηση για τη λήψη της σχετικής άδειας.

Πηγή: Techmaniacs

Σχόλια Άρθρου