Τα Windows 10 θα σταματήσουν να σκοτώνουν τον δίσκο SSD σου

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε την Windows 10 2004 έκδοση και τη διέθεσε, αυτή έφθασε με ένα σημαντικό πρόβλημα, που επιβάρυνε την διάρκεια ζωής του SSD, ανάλογα με το πόσο συχνά έκανες reboot το μηχάνημα. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι η εταιρεία ετοιμάζει σύντομα ένα fix.

Όσον αφορά το πρόβλημα, αξίζει να αναφέρουμε το εξής. Τα Windows 10 2004 έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με ένα πρόβλημα κατά το οποίο το σύστημα σταμάτησε να προβαίνει στη καταγραφή του χρόνου από τότε που ο SSD είχε ανασυγκροτηθεί τελευταία φορά.

Η επανεκκίνηση του μηχανήματος, έκανε το OS να ξεχνά πόσος χρόνος είχε περάσει από την τελευταία φορά της ανασυγκρότησης και προέβαινε ξανά σε διαδικασίες defrag. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν και το defrag του SSD επηρεάζει σημαντικά τη ζωή του, οι επιπτώσεις δεν πρέπει να θεωρούνται και τόσο ανησυχητικές, δεδομένου της αξιοπιστίας των σύγχρονων δίσκων που μπορούν να αντέξουν πολλές εγγραφές. Επιπλέον, όσο πιο συχνά γίνεται defrag τόσο λιγότερη εργασία έχει το κάθε session του defrag να πραγματοποιήσει.

Την τελευταία δεκαετία, οι SSDs δεν είχαν τα προβλήματα αξιοπιστίας που κάποτε φοβόμασταν. Μπορούν να αντέξουν πολλές περισσότερες εγγραφές, αν και πάλι έχουν υπάρξει απώλειες δεδομένων ως αποτέλεσμα της αστοχία τους.

Πηγή: Techmaniacs

Σχόλια Άρθρου