Το Facebook ισχυρίζεται ότι η Apple “έκοψε” μήνυμά του που αναφερόταν στο ποσοστό της

Ακόμα μία εταιρεία αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο της για το ποσοστό ύψους 30% που παίρνει η Apple από κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται εντός της πλατφόρμας της. Αυτή τη φορά ήταν το Facebook, με αφορμή τη δυνατότητα που προσφέρει πλέον σε εταιρείες και δημιουργούς περιεχομένου να χρεώνουν για τα event που δημιουργούν και τρέχουν μέσω του δικτύου. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης ενδιαφερθεί και πληρώσει για τη συμμετοχή του χρησιμοποιώντας το app του Facebook στο iOS, τότε το 30% των χρημάτων του πάει στην Apple -το Facebook δε χρεώνει για την εν λόγω υπηρεσία.

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία του Mark Zuckerberg είχε ζητήσει από την Apple να μειώσει το προαναφερθέν ποσοστό ή να της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει το Facebook Pay ώστε να απορροφήσει με αυτόν τον τρόπο εκείνη τα όποια κόστη προέκυπταν. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η απάντηση της Apple ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα το Facebook να ενσωματώσει ένα μήνυμα με το οποίο πληροφορούσε τους χρήστες που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τη νέα λειτουργία, πως το 30% των χρημάτων τους θα καταλήξει στην Apple.

Η τελευταία ωστόσο επικαλέστηκε έναν κανόνα του App Store που αναφέρει ότι οι δημιουργοί δε θα πρέπει να προβάλλουν άσχετες πληροφορίες στους χρήστες και το αφαίρεσε, πριν εγκρίνει τη νέα λειτουργία στο iOS. Μάλιστα η σχετική σήμανση, όπως τονίζει το δημοσίευμα του Reuters που έφερε την υπόθεση στη δημοσιότητα, απουσιάζει και από το app του Facebook στο Android. Apple και Google δεν έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος μέχρι στιγμής.

Πηγή: insomnia.gr

Σχόλια Άρθρου