Αποκαλύπτεται η δολοφονική μανία του Σάμιουελ Λιτλ: Ο χειρότερος serial killer των ΗΠΑ

Στην πλειονότητά τους τα θύματα του Λιτλ, ο οποίος σκότωνε από τη δεκαετία του 1970 ως το 2005, ήταν γυναίκες.

Ο Λιτλ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 2014, όταν ομολόγησε και καταδικάστηκε για τρεις ανθρωποκτονίες. Αλλά ο απολογισμός της δράσης του φαίνεται πως ήταν πολύ πιο φρικιαστικός.

«Για χρόνια, ο Σάμιουελ Λιτλ πίστευε ότι δεν θα τον έπιαναν, διότι νόμιζε πως τα θύματά του δεν μέτραγαν για κανέναν», εξήγησε η Κρίστι Παλάτσολο, αναλύτρια του FBI.

«Μολονότι βρίσκεται ήδη στη φυλακή, το FBI θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη για καθένα από τα θύματά του, να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι δυνατόν», πρόσθεσε η ίδια.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία θεωρεί πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες και δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να τις δει βιντεοσκοπημένες μαζί με σκίτσα των θυμάτων που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

30 Photos: Σάμιουελ Λιτλ: Σκίτσα θυμάτων του serial killer που δεν έχουν αναγνωριστεί

1 of 30

«Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θεωρήθηκαν αρχικά πως οφείλονταν σε υπερβολική δόση, σε ατυχήματα, ή σε αδιευκρίνιστα αίτια. Πολλά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ», διευκρινίζει το FBI στον ιστότοπο αυτόν.

Ο Αφροαμερικανός πρώην πυγμάχος, γνωστός επίσης με το όνομα Σάμιουελ ΜακΝτάουελ, συνελήφθη για πρώτη φορά το 2012, σε κέντρο αστέγων στο Κεντάκι. Εκδόθηκε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για μια υπόθεση ναρκωτικών.

10 Photos: Οι μεγαλύτεροι serial killers όλων των εποχών

Ο Theodore Bundy, που έδρασε στις HΠΑ, δολοφόνησε τουλάχιστον 36 γυναίκες και τη δεκαετία του ’70, το όνομά του προκαλούσε ρίγη στην αμερικανική κοινωνία. Ο Bundy, που αποτελεί «σχολή» για τους Αμερικανούς εγκληματολόγους, φέρεται να οδηγήθηκε στη δολοφονική τρέλα μετά από μια ερωτική απογοήτευση. Δραστηριοποιήθηκε στις πολιτείες Γιούτα, Όρεγκον και Ουάσινγκτον όπου και παραμόρφωνε τα θύματά του. Στη συνέχεια, τοποθετούσε τα κεφάλια τους στον τοίχο του ως εκθέματα και κοιμόταν με τα υπόλοιπα σώματα μέχρι την αποσύνθεσή τους. Σε ηλικία 43 ετών, εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα αφού είχε παραδεχθεί πως ήταν ένοχος για τουλάχιστον 36 φόνους. – Πηγή: AP Photo

1 of 10

Αφού μετήχθη στην Καλιφόρνια, δείγματα του γενετικού υλικού του επέτρεψαν στις Αρχές να τον συνδέσουν με τρεις υποθέσεις που παρέμεναν άλυτες, με αποτέλεσμα να προσαχθεί σε δίκη και να καταδικαστεί το 2014 για τις δολοφονίες τριών γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ του 1987 και του 1989. Και οι τρεις τους υπέστησαν ξυλοδαρμό και κατόπιν στραγγαλίστηκαν.

Πηγή: CNN Greece

Σχόλια Άρθρου