Αυξάνονται τα θύματα του φονικού τυφώνα «Λόρα» σε Λουιζιάνα και Τέξας

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα «Λόρα» στις πολιτείες Λουιζιάνα και Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας, Τζον Μπελ Έντουαρντς, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία του, οι μισοί από τους οποίους από το μονοξείδιο του άνθρακα που εκλύθηκε από φορητές γεννήτριες τις οποίες χρησιμοποίησαν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των διακοπών που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση. Άλλοι τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας άνδρας πνίγηκε ενώ βρισκόταν στη βάρκα του.

Ο Έντουαρντς χαρακτήρισε τη «Λόρα» τον πιο ισχυρό τυφώνα, που χτύπησε την Λουιζιάνα, δηλαδή ισχυρότερο ακόμη και από τον «Κατρίνα».

Στο Τέξας τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους επίσης από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τα θύματα ήταν άστεγοι που αναζήτησαν καταφύγιο σε αίθουσα μπιλιάρδου μέσα στην οποία μετέφεραν μία γεννήτρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Beaumont Enterprise.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο ανατολικό Τέξας, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατός του δεν συνδέεται άμεσα με τον τυφώνα. Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό του στο Χέμφιλ.

Τουλάχιστον 464.813 νοικοκυριά ήταν χωρίς ηλεκτρικό στη Λουιζιάνα χθες, ενώ αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους που επιστρέφουν στα σπίτια τους ότι μπορεί να μείνουν για εβδομάδες χωρίς ρεύμα ή νερό εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επισκεφτεί σήμερα τις πληγείσες πολιτείες. «Ήμασταν τυχεροί… Ήταν πολύ δυνατό, αλλά πέρασε γρήγορα» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η «Λόρα» είχε περάσει την προηγούμενη Κυριακή από την Αϊτή, όπου προκάλεσε τον θάνατο 31 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Στη Δομινικανή Δημοκρατία σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια Άρθρου