Η ιταλική ακτοφυλακή απομακρύνει 49 μετανάστες από το πλοίο του Banksy

Έπειτα από δεκάδες ώρες αγωνίας, με τις ιταλικές αρχές και τις αρχές της Μάλτας να μην απαντούν στις εκκλήσεις για βοήθεια από το πλοίο «Louise Michel», που έχει διασώσει 219 μετανάστες στη Μεσόγειο, τελικά Ιταλοί ακτοφύλακες ανακοίνωσαν ότι μπήκαν στο πλοίο και επιβίβασαν σε περιπολικό τους 49 ανθρώπους με «εύθραυστη υγεία».

Στην ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής αναφέρεται ότι «λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, οι ακτοφύλακες έστειλαν στο σημείο αυτό περιπολικό σκάφος από τη Λαμπεντούζα, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι 49 άνθρωποι που κρίθηκε ότι ήταν οι πλέον ευάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων 32 γυναικών, 13 παιδιών και τεσσάρων ανδρών».

Το πλοίο που έχει χρηματοδοτήσει ο Βρετανός ακτιβιστής καλλιτέχνης του δρόμου για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο εξέδωσε έκκληση για βοήθεια τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη ένας νεκρός στο πλοίο και ότι η κατάσταση σε αυτό είναι απελπιστική.

Το πλοίο περισυνέλεξε την Παρασκευή 130 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα που έβαζε νερά, ενώ ήδη στο πλοίο βρίσκονταν κι άλλοι διασωθέντες και 10μελές πλήρωμα.

Η κατάσταση στο πλοίο ήταν απελπιστική, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού επιβαινόντων το πλοίο δεν μπορούσε να προχωρήσει, ενώ 33 άνθρωποι βρίσκονται σε ναυαγοσωστική σχεδία που είναι δεμένη με αυτό.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σχόλια Άρθρου