Νέος «πονοκέφαλος» για τον Τραμπ: Εμφανίστηκε δεύτερος μάρτυρας για την υπόθεση της Ουκρανίας

Νέο «πονοκέφαλο» στον Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπάρχει δεύτερος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος για τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Αμερικανός πρόεδρος με την Ουκρανία.

Ο νέος μάρτυρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ABC ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Μαρκ Ζάιντ, μίλησε με το εποπτικό όργανο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ο Ζάιντ επιβεβαίωσε ότι και ο δεύτερος μάρτυρας προέρχεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή.

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρώτος μάρτυρας που «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ φέρεται ότι ανήκε στο δυναμικό της CIA και είχε επαφές με τον Λευκό Οίκο.

Γιατί κατηγορείται ο Ντόναλντ Τραμπ

Και ο πρώτος μάρτυρας εκπροσωπείται από τον Μαρκ Ζάιντ. Σύμφωνα με την καταγγελία του πρώτου μάρτυρα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στις 25 Ιουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Οπως τονίζεται στην ίδια καταγγελία, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Ζελένσκι να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ.

Ο -ή η- μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος πιστεύεται ότι εργάζεται σε κάποια από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η ταυτότητά του/της, ωστόσο, δεν έχει αποκαλυφθεί και παρά τις πιέσεις αναμένεται να παραμείνει κρυφή.

Αναταραχή στους Ρεπουμπλικάνους

Η ύπαρξη ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα έρχεται μετά τις εκφράσεις δυσαρέσκειας από μέλη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τραμπ έπειτα από αίτημά του προς την Κίνα, την Παρασκευή, να ερευνήσει τον γιο του Μπάιντεν, ο οποίος είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με το Πεκίνο.

Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Μιτ Ρόμνεϊ, Μπεν Σας και Σούζαν Κόλινς, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν όλοι ανησυχίες για τις κινήσεις του αμερικανού προέδρου προς τρίτες χώρες ζητώντας τους βοήθεια για την προσπάθεια επανεκλογής του στις προεδρικές του 2020.

Το επίμαχο τηλεφώνημα και η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα οδήγησαν την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου μια επίσημη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι οι ενέργειές του εκθέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών και την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: iefimerida

Σχόλια Άρθρου