Ο χειρότερος serial killer στις ΗΠΑ: Σκότωσε 93 ανθρώπους

Ο Σάμιουελ Λιτλ, 79 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε 93 ανθρώπους. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ (FBI), μέχρι στιγμής έχουν επαληθευτεί 50 φόνοι. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον χειρότερο «serial killer» στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο πρώτος φόνος έγινε τη δεκαετία του 1970, με τον τελευταίο το 2005. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες. Το 2014 ο Σάμιουελ Λιτλ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, έχοντας ομολογήσει τρεις ανθρωποκτονίες.

«Για χρόνια, ο Σάμιουελ Λιτλ πίστευε ότι δεν θα τον έπιαναν, διότι νόμιζε πως τα θύματά του δεν μέτραγαν για κανέναν. Μολονότι βρίσκεται ήδη στη φυλακή, το FBI θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη για καθένα από τα θύματά του, να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι δυνατόν» εξήγησε η Κρίστι Παλάτσολο, αναλύτρια του FBI.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία θεωρεί πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες. Προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο στον οποίο μπορεί κάποιος να τις δει βιντεοσκοπημένες μαζί με σκίτσα των θυμάτων που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

«Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θεωρήθηκαν αρχικά πως οφείλονταν σε υπερβολική δόση, σε ατυχήματα, ή σε αδιευκρίνιστα αίτια. Πολλά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ» διευκρινίζει το FBI.

Η αρχή του τέλους

Ο Αφροαμερικανός πρώην πυγμάχος, γνωστός επίσης με το όνομα Σάμιουελ ΜακΝτάουελ, συνελήφθη για πρώτη φορά το 2012, σε κέντρο αστέγων στο Κεντάκι. Εκδόθηκε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο έρευνας για μια υπόθεση ναρκωτικών.

Όταν μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, δείγματα DNA επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις ανθρωποκτονίες, οι οποίες δεν είχαν εξιχνιαστεί ποτέ.

Οι φόνοι είχαν γίνει στο Λος Άντζελες, από το 1987 έως και το 1989. Τα θύματα είχαν υποστεί ξυλοδαρμό. Ο θάνατός τους οφειλόταν σε στραγγαλισμό.

Πηγή: Athens Voice Online

Σχόλια Άρθρου